Használt ruhák egy tisztább bolygóért és az egészségért

Mondhatnánk, hogy a női egészség ott kezdődik, hogy minden szervi panasztól mentes egy ember. De ez nem igaz. A női egészség a lélekben kezdődik, ott, hogy a nő lelkileg rendben van, az élete kiegyensúlyozott és harmonikus és nem zakatol az agya folyamatosan olyan kérdéseken, amivel megnehezíti a saját életét. Számomra itt indul az igazi épség és egészség, nem máshol. Hogy mitől lesz kiegyensúlyozott egy ember? Na ezt is sokáig lehetne boncolgatni, de az biztos, hogy önmagunk jutalmazása is szerves része ennek az állapotnak. Amikor elérünk valamit, amit szerettünk volna, amikor sikerünk van az életben, az mind olyan pillanat, amikor egy pillanatra megállhatunk és azt mondhatjuk, igen, ez szép volt. Ekkor jöhet el a jutalom pillanata, ami nőknél tipikusan akár ruha is lehet. Akár használt ruhák között is található jutalom, egy igazán tudatos nő számára.

Bár sokan szajkózzák ezeket a verseket, a tudatosságról mégis könnyebb beszélni, mint érte tenni. A tudatos cselekvés az életben számos területen felmerül, de jelen cikkben most a ruhavásárlás szempontjából venném elő, ha már a női egészségről van szó ebben a blogban.

Egy ruha boldoggá tehet. A használt ruhák akár még büszkévé is. Hogy miért? Hát azért, mert ezzel nem csak vettünk valamit magunknak, ami tetszik, hanem valami olyat, amivel egy apró lépéssel fenntarthatóbbá tettük az emberi létezést. Azáltal ugyanis, hogy nem mindig az újat választjuk, valóban olyat teszünk, ami egy jobb irányba sodor minket. Hiszen mi lesz azzal a rengeteg ruhával? Mind kukába kerül? Sajnos jelentős részük igen. Pedig egy ruhának nem kéne, hogy véget érjen az életciklusa az első tulajdonosánál – kivéve persze, hogyha nagyon gagyi minőségű, de akkor meg bűn volt legyártani. A használt ruhák nem pusztán csinos divatcikkek, hanem döntés is amellett, hogy én támogatom a zöldebb jelent és jövőt. Aki ezt választja, az a jövőt választja.

Nem véletlen, hogy ennyire rokonszenves nekem a dresspack.hu, ami használt ruhákat árul az interneten. A hagyományos turi-butikok persze már nagyon régóta léteznek és ott is lehet mindig gyöngyszemeket találni. De sokszor silányabb minőségű ruhák vannak, vagy már-már széthordottak, vagy egyszerűen csak nincs a megfelelő méretben éppen abban az üzletben. De ha mindezt átültetjük a netre, ahol szintén heti szinten frissül a kínálat, akkor egy olyan korszerű megoldást kaphatunk a használt ruhák értékesítésére, ami kérdés nélkül megállhatja a helyét a mai rohanó világban.

A dresspack.hu-n pedig valóban hetente friss ruhák vannak, változik és bővül a kínálat. A szezonalitásnak megfelelően most a kabátok és pulcsik mennek leginkább. Meg persze a nadrágok között is vannak olyan alapdarabok, amelyekkel nem lehet félre nyúlni. Az ismert márkák értékesítésének köszönhetően nincs gond a méretezéssel sem, hiszen azért nagyjából mindenkinek lehet viszonyítási alapja, hogy miből mekkora szokott a befutó nagyság lenni.

A webshopban férfi-női használt ruhák találhatók, de a gyermekekről sem feledkeztek meg. Sőt, a ruházati cikkek mellett van egy lakásdekor kategória is, amiben szintén nagyon klassz dolgokat lehet kedvező áron megvásárolni. Szerintem mondjuk egy gyertyatartó is pont olyasmi, ami nem lényeg, ha már valakinél volt, hiszen csak el kell mosogatni és kész, mintha új lenne. A lakástextillel véleményem szerint ugyanez a helyzet. Ha ezzel esetleg sikerült érdeklődést csiholnom, akkor nézzétek meg magatok, miket találtok még a dresspack.hu-n.

A használt ruhák női egészségre gyakorolt hatásáról még persze nem tettek nagyszabású megállapításokat a brit tudósok, de abban talán mégis megállapodhatunk, hogy ez egy pozitív dolog lehet az emberek életében, és az emberiség életében is. Éppen ezért számomra cáfolhatatlan, a dresspack.hu-n való vásárlás jótékony hatása. Legyetek ti is egészségesek, testben, s főképp lélekben!

használt ruhák