Egy autószerviz mentette meg az előadásomat

Felkérést kaptam egy előadás megtartására egy női konferencián. A prezentációm címe: “A stressz káros hatásai a női szervezetre”. Nagyon okos gondolatokkal, praktikus tanácsokkal készültem. Célul tűztem ki, hogy nem csak szavakban, hanem az egész megjelenésemben azt fogom hangsúlyozni, hogy minden szituációban hagyjuk a stresszt magunk mögött.

Ennek jegyében terveztem meg az előadás napján is a programomat. Egy laza napindító reggelt csináltam a közeli kedvenc kávézómban. Majd egy klasszikus svédmasszázson vettem részt, ez is elősegítette a teljes relaxációmat. Időben elindultam a konferencia központba, a kocsiban halk, kellemes zene szólt. Elégedetten veregettem meg a vállamat: ez igen, így kell hitelesen felkészülni egy előadásra, amelynek témája a kártékony stressz.

Ebben a pillanatban, miközben a Nagykőrösi útról bekanyarodtam a Méta utcába, azt éreztem, hogy az autó instabil lett. Fékezés közben az autó elkezdett erősen rugózni.

Egy pillanat alatt elfújta az őszi szél a nyugalmamat. A teljes felkészülésem ment a levesbe, azonnal elfogott a harctéri ideg. Körülnéztem és megláttam egy megnyugtatóan kék táblát az út szélén: Méta autószerviz. Fékeztem és azonnal a Titanic fedélzetén éreztem megint magam, annyira hullámzott a kocsi fékezés közben.

Leparkoltam és bementem a szervizbe. Elővettem a legelesettebb női pillantásomat, a munkafelvevő azonnal a segítségemre sietett. Közben kicsit körülnéztem és örömmel nyugtáztam, hogy szép és tiszta az ügyfélváró és munkafelvételi pult is van. (A férjemnek az a heppje, hogy olyan szervizbe nem megyünk, ahol nincs korrekt ügyfélváró. Itt volt.)

Elmagyaráztam a munkafelvevőnek a hibajelenségeket és elmondtam azt is, hogy 60 perc múlva egy előadást kell megtartanom. Azonnal megnyugtatott: szinte biztos, hogy találnak valamilyen megoldást a problémámra. És ehhez egy olyan kedves mosolyt is villantott, amitől azonnal kisütött a nap a Méta utcában. Legalábbis én így érzékeltem.

A munkafelvevő elmondta, hogy az egyik állásuk éppen szabad, álljak be oda és az egyik szerelő soron kívül megnézi a kocsit. Közben igyak egy kávét az automatából és készüljek a prezentációmra. Szót fogadtam és újra átolvastam a jegyzeteimet.

lengéscsillapító csere

15 perc telt el és elkészültek a vizsgálattal. A problémát a lengéscsillapító meghibásodása okozza. A lengéscsillapító csere egy komolyabb beavatkozás, amelyet ennyi idő alatt nem tudnak elvégezni, de van egy megoldási javaslatuk. Otthagyom a kocsit, az anyagbeszerző kollégájuk pedig elvisz az előadásom helyszínére. A szükséges lengéscsillapító van készleten, így mire véget ér a konferencia, a kocsim is készen lesz. Gyorsan felhívtam a férjemet, aki azt mondta, hogy természetesen azonnal mondjak egy határozott igent a javaslatra.

Az előadás kiválóan sikerült, nagyon hiteles voltam. Utána az anyagbeszerző értem jött és visszahozott a szervizbe. A munkafelvevő elmondta, hogy a lengéscsillapító elég rossz állapotban volt, valóban cserélni kellett. Egyúttal a szilenteket is cserélték. A rugók és a toronycsapágyak jó állapotban vannak. Minden modell és típus műszaki specifikációjával rendelkezik a szerviz, így szakszerűen tudták elvégezni a lengéscsillapító csere teljes folyamatát.

Már csak a fizetés volt hátra és itt is kellemes meglepetés ért. Eddig mindig márkaszervizbe vittem a kocsit, megszoktam a borsos árakat. A Méta autószerviz nagyon korrekt áron végezte el a javítást. Természetesen kértem egy névjegyet a munkafelvevőtől és jeleztem, hogy jövök majd a soron következő éves szervizre is. Időközben odajött hozzánk a szervizvezető is, aki elmondta, hogy náluk teljes a szolgáltatás paletta: minden típusú műszaki probléma javításával foglalkoznak. Van egy online időpontfoglaló felület a weboldalukon, legegyszerűbben itt tudok majd időpontot foglalni. És várnak szeretettel máskor is. Ebben a pillanatban másodjára is kisütött a nap a Méta utcában.