A szűrők hatása a női egészségre és vitalitásra

Talán most azt gondolod, hogy egy újabb cikk érkezik, amelyben a női szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozom. Ezek valóban fontosak, de most nem a szűrővizsgálatokról, hanem a szűrőkről lesz szó. Tudom, ez így túl általános: van szűrő a gépkocsi klímarendszerében, a robotporszívóban és a gyerek karácsonyra kapott akváriumában is. Én most a konyhai szűrők fontosságáról és egészségre gyakorolt hatásairól szeretnék beszélni.

Mint az élet annyi más területén, a szűrők esetében is a “milyen” és a “honnan” kérdésre adott helyes válaszok a kritikusak:

  • milyen szűrőket használsz a háztartásodban?
  • honnan szerzed be azokat?

Fontos, hogy a szűrőt mindig megbízható forrásból szerezd be. A kínai piac nem feltétlenül minősül annak, bármennyire csábító számokat látsz is a józsefvárosi piacon a konyhai berendezések árcéduláin. Én magam hosszú évek óta a Hunnia Kristály Kft. webáruházában szerzem be a főzéshez szükséges eszközöket. Itt a konyhai szűrő termékcsalád esetében egészen nagy választék található: levesszűrők, talpas szűrők, finomszűrők peremmel vagy perem nélkül és a nagy kedvenceim, a spicc szűrők.

Első látásra talán a szűrők ára magasnak tűnhet a Hunnia Kristály webshopjában. De fontos tudni azt, hogy ezek kifejezetten vendéglátóipari használatra tervezett és gyártott, magas minőségű és nagyon tartós eszközök. Egy rozsdamentes acélból készült 24 cm-es ACC tésztaszűrőt még az unokáink is elégedetten fognak használni a vasárnapi ünnepi ebédhez készülő carbonara spagetti tésztájának szűréséhez. Feltéve persze, hogy 40-50 év múlva is lesz még humán életforma a Földön. Bár abban egészen biztos vagyok, hogy amennyiben esetleg 2-3 emberöltő múlva mi már nem leszünk itt, a Hunnia Kristály napjainkban megvásárolt tésztaszűrője akkor is használatra készen fog rendelkezésére állni a következő generációs intelligens földi lények számára.

Miért fontos a jó minőségű szűrő a női (és a férfi) egészségben? A silányabb szűrők a használat során felületi sérüléseket szenvedhetnek ill. rozsdásodhatnak. Ezeket a mikroszkopikus sérüléseket kezdetben szabad szemmel nem is vesszük észre. Ezeken a helyeken a leszűrésre kerülő étel vas-oxidokkal szennyeződhet. A vas fontos alkotórésze az emberi szervezetnek, de ez nem igaz a vas-oxidokra. Ezek akár komolyabb anyagcsere-zavarokat is okozhatnak.

A Hunnia Kristály által forgalmazott nemesacél szűrők esetében ez a veszély természetesen nem áll fenn. A mindennapi használat során nem sérülékenyek, nem deformálódnak. Egyes szűrők esetében a betét cserélhető, így egy vázon akár különböző sűrűségű szűrőbetétek is használhatóak.

A Hunnia Kristály rövid szállítási határidővel és hatalmas árukészlettel dolgozik. 8-9 ezer konyhai cikket forgalmaznak, ezeknek nagyon jelentős része esetében saját készlettel rendelkeznek. Természetesen a webáruházban a rendelés leadása során egyértelműen látható, hogy az adott termék raktáron van-e. Amennyiben igen, akkor ezek kiszállítása maximum 3 munkanapon belül megtörténik. Budapesti és debreceni üzletükben személyesen is állnak az érdeklődők rendelkezésére. Közel 30 éve vannak jelen termékeikkel a háztartási eszközök piacán, kifejezetten neves és megbízható forgalmazók. Amennyiben nem konyhai szűrőt, hanem más főzési segédeszközt vagy porcelán készleteket, evőeszközöket, szakácskéseket, serpenyőket keresünk, akkor is érdemes körülnézni a weboldalukon.