Gyorsan letudni a bürokratikus nyűgöket – mindenki egészségéért ajánlott

Nem ismerek olyan embert, aki ne érezné magát rosszul a hétköznapokban attól, hogy a bürokrácia apróságaival kell bajlódni. A stressz sok egészségügyi probléma okozója, és én azok közé tartozom, akiknél stresszforrást jelent hivatalos papírokkal bíbelődni, figyelni, hogy bizonyos jogi aktusok megvalósulásához minden rendben legyen. És minden meg legyen!

Szerencsére akadnak szolgáltató cégek jócskán, akik már úgy hirdetik magukat, hogy segítenek gyorsan kiállítani bármilyen papírt, ami éppen a szakterületükhöz tartozik, nekünk pedig alig kell erre időt áldoznunk. Ilyen cég az e-tanusitas.eu is. És többnyire arra is figyelnek – így ez az oldal is -, hogy ne terheljen meg minket jobban anyagilag semmi ilyesmi, mint amennyibe ez a dolog ténylegesen kerül, és nem csak nyerészkedésre megy az egész. Hozzáértés, és jó munkahálózat (olykor szakértői hálózat) kiépítése: így csinálják.

Először egy napelemes támogatás beszerzéséhez segítettek nekünk elkészíteni az energetikai dokumentációt az e-tanusitas.eu-nál. Aztán, ezen túl könnyű náluk minden energetikai tanúsítvány lekérdezése is, mint tapasztaltuk. Az egyik ismerősöm is csináltatott ilyet anno, és amikor eladta a lakását, már nem is kellett újra kiküldetni hozzá szakembert, aki felméri az egészet. Ha nem változtatunk a szigetelésen, illetve az érintett területek szempontjából nem módosítunk egy lakóházon vagy bármilyen ingatlanon, a már meglévő dokumentációt is újra el tudják küldeni nekünk, és használhatjuk azt.

Ilyen érintett területek: nyílászárók cseréje, közművesítés fejlesztése, hőszigetelés, fűtésrendszer-átalakítás, tetőszerkezet-felújítás, megújuló energetikai rendszer kiépítése és bekötése, ingatlan területének változása. Ezek esetén lehet (sőt valószínű), hogy már nem lesz érvényes a korábbi energetikai tanúsítás, és nem működhet a későbbiekben az energetikai tanúsítvány lekérdezése. Illetve, gondolom, hogy a lekérdezés működne, de a lényeg, hogy már semmire sem megyünk a korábbi tanúsítvánnyal. Ekkor elkészítik újra, mindig gyorsan és jó áron.

Küldenek számlát a kiállításról, amit SZJA elszámoláskor fel lehet használni, és nem húzzák az időt semmivel. Hívhatjuk őket bármikor, tényleg meglepő tempóban megcsinálják a tanúsítást, ha még nem készült olyan az ingatlanunkhoz, illetve, ha azon változtattunk valamit, ami miatt újra el kell tehát készíteni az energetikai tanúsítványt.

Sorolnak olyan eseteket is, amikor nincs szükség egy ingatlan esetében energetikai tanúsítvány készítésére, és rengeteg leírást kapunk még tőlük online, így mindenképp érdemes és érdekes lehet náluk olvasgatni.

100%-os elégedettségi garanciát is vállalnak, szóval hajrá, velük vegyük fel a kapcsolatot, pláne, ha el akarjuk adni a házat, lakást, mert akkor kell majd ilyen dokumentáció. Viszont, ha elkészül, az energetikai tanúsítvány lekérdezése 10 évig is lehetséges lesz majd, tőlük, az e-tanusitas.eu-tól.